15 iulie 2020

Cursurile pentru obținerea gradelor clericale se desfăşoară anul acesta online


Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Părintele Decan Ioan Moldoveanu și Părintele Profesor Emerit dr. Ștefan Buchiu au deschis marți cursurile misionar-pastorale pentru obținerea gradelor clericale profesionale.

Slujba de Te Deum a fost oficiată de Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieșteanul la Centrul de formare continuă „Dumitrul Staniloae” din Capitală.

Cu acest prilej, ierarhul a adresat un mesaj de încurajare și motivare pentru participanți.

„Într-o societate bulversată de o mulțime de oferte ideologice, pseudo-religioase, filosofice, noi nu putem afirma cu tărie și cu demnitate credința noastră ortodoxă decât pregătindu-ne permanent și rămânând în contact cu studiile care se publică în revistele noastre bisericești, cu foarte bogata literatură ortodoxă autohtonă sau tradusă în limba română”, a spus Episcopul Vicar Patriarhal.

Demersul face parte din strategia de pregătire continuă a facultății bucureștene, având rolul de a oferi clericilor implicați în lucrarea misionară a Bisericii repere pastorale adaptate la realitățile și provocările lumii contemporane.

Cursurile, la care s-au înscris 160 de părinți și diaconi, se vor ține online, pentru a respecta regulile sanitare impuse de pandemia de COVID-19.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea FlorescuSource link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *