5 august 2020

Turcia pare să fie ignorând obligația de a UNESCO –

“Hagia Sophia este un lucru extrem de important monument, care, atunci când a fost construit în timpul domniei lui Iustinian, a reușit, datorită arhitecților, la set unic de caracteristici de bază de arhitectură ecleziastică, dar, de asemenea, să fie foarte original privind cupola și sprijinul său.”

Mai sus a fost menționat, printre alții, de Ministrul Culturii și Sportului, Lina Mendoni, vorbind la postul de radio Proto Thema.

Noi “, a reacționat imediat și apoi a informat statele membre UNESCO de ce Hagia Sophia nu ar trebui să fie transformată într-o moschee sau, dacă preferați, a reveni la orice religioase statutul și ar trebui să rămână un muzeu. Și am făcut-o pentru că Turcia pare să fi profitat sau chiar ignorând obligația de a UNESCO, ca Hagia Sophia este un monument de patrimoniu cultural mondial. În scopul de a schimba statutul său, o decizie va trebui să fie făcută de către Comitetul Interguvernamental UNESCO. Comitetul Interguvernamental a fost programat să se întâlnească în aceste zile, dar a fost amânată din cauza pandemiei. Culturale de Organizare a ONU a decis să nu organizeze întâlniri cel puțin până în septembrie. Prin urmare, în momentul de față suntem monitorizare a ceea ce se întâmplă. Vreau să cred că Curtea Supremă din Turcia se va ridica mai sus politice oportunitati politice și aspirațiile”, a declarat Ministrul Mendoni adăugat.

Sursa: ANA-MPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *