5 august 2020

Trei Episcopi Auxiliari pentru Arhiepiscopia Ortodoxă greacă din Canada –

La cererea Arhiepiscopului Sotirios din Canada, și în conformitate cu propunerea prezentată de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului, Sfânt și Sacru Sinod al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol ales în unanimitate în ședința sa din 13 februarie 2020, următoarele trei Archimandrites pentru a servi ca Episcopi Auxiliari:

1. Părintele Nektarios Mostratos a fost ales Episcop de Keramos

2. Tatăl Alexandros Salmas a fost ales Episcop de Patara

3. Părintele Dimitrios Antonopoulos a fost ales Episcop de Zinoupolis

La hirotoniri de trei Episcopi aleși au fost inițial programată la începutul acestui an, mai exact sâmbătă, 14 Martie; sâmbătă, 4 aprilie; și joi, 23 aprilie.

Din păcate, ordonanțare au fost amânate ca urmare a coronavirus pandemie. De ordonanțare au fost reprogramat pentru marți, 7 iulie; joi, 9 iulie, și sâmbătă, 11 iulie, dar au fost din nou amânată din cauza intervenției guvernului Canadian autoritățile. În cele din urmă, ordonanțare au fost reprogramată și se efectuează după cum urmează:

 1. Hirotonirea Episcopului ales Nektarios Mostratos Keramos a avut loc sâmbătă, 25 iulie, la Biserica Ortodoxă greacă “Sfânta Cruce” din Laval, Quebec, cu Arhiepiscopul Sotirios prezidează și concelebrating cu următoarele ierarhii:
  • Episcopul Alexandru (Patriarhia Antiohiei)
  • Episcopul Ioan-Casian (Biserica Ortodoxă Română)
  • Arhiepiscopul Irénée (OCA)

Nou hirotonit Episcop de Keramos a fost numit Bartolomeu.

 1. Hirotonirea Episcopului ales Alexandros Salmas Patara a avut loc duminică, 26 iulie, de la Sfântul Nicolae Biserica Ortodoxă greacă în Toronto, cu Arhiepiscopul Sotirios prezidează și concelebrating cu următoarele ierarhii:
  • Episcopul Mitrofan (Biserica Ortodoxă Sârbă)
  • Episcopul Andrei (Biserica Ortodoxă Ucraineană-Patriarhia Ecumenică)
  • Episcopul Bartolomeu (Patriarhia Ecumenică)

Nou hirotonit Episcop de Patara a fost numit Athenagoras.

 1. Hirotonirea Episcopului ales Dimitrios Antonopoulos de Zinoupolis a avut loc joi, 30 iulie, la St. George, Biserica Ortodoxă greacă în Montreal, Quebec, cu Arhiepiscopul Sotirios prezidează și concelebrating cu următoarele ierarhii:
  • Episcopul Ioan-Casian (Biserica Ortodoxă Română)
  • Episcopul Bartolomeu (Patriarhia Ecumenică)
  • Episcopul Athenagoras (Patriarhia Ecumenică)

Nou hirotonit Episcop de Zinoupolis a fost numit al ii-lea.

Arhiepiscopul Sotirios a declarat: “sunt încântat de faptul că Arhiepiscopia Ortodoxă greacă din Canada a primit trei vrednici Episcopi Auxiliari. Suntem hotărâți să lucrăm ca o familie, astfel că Biserica noastră din Canada poate continua spirituale și a progresului material. Felicit trei noi Episcopi Auxiliari. Doresc din toată inima să trăiască potrivit lui Dumnezeu. De a lucra cu toate sufletele lor. Să se bucure de adevărata fericire, care provine dintr-realizarea voii lui Dumnezeu și satisfacția pe care o primește de la fructe de eforturi. Regret profund că mulți credincioși nu a putut participa la hirotoniri din cauza măsurilor luate ca urmare a coronavirus pandemie.

Cu respect și recunoștință mulțumim Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Sfânt și Sacru Sinod al Patriarhiei Ecumenice pentru imensa dragoste și sprijin au dovedit a Sfintei noastre Arhiepiscopii. În genunchi mă binecuvânta, a slăvi și a cânta, și mulțumesc din toată inima de trei Ori Sfânt a lui Dumnezeu, care veghează peste mai puțin de noi și ne-a dăruit trei noi Episcopi. Promit să lucreze împreună și în armonie cu Harurile noi Episcopii, astfel că Biserica noastră din Canada pot continua să progreseze în glorie de trei Ori Sfânt, Dumnezeu Treime.”

Sursa: Arhiepiscopia Ortodoxă greacă din Canada

© Arhiepiscopia Ortodoxă greacă din Canada
© Arhiepiscopia Ortodoxă greacă din Canada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *