5 august 2020

Sărbătoarea Tuturor Sfinților de la Patriarhia de Ierusalim –

Privind duminică 14 iunie în 2020, Patriarhia din Ierusalim a sărbătorit sărbătoarea Tuturor Sfinților, așa cum este rânduit la Cartea de Pentecostarion, la capela dedicată ei în interiorul Sfintei Biserici de Întâlnire a Domnului în Panagia Sayda Naya, lângă Patriarhia de la cartierul Creștin al Orașului Vechi al Ierusalimului.

Această sărbătoare este celebrată de Biserica ca ultimul de la Rusalii perioada de a arăta că Toți Sfinții sunt fructe de inspirație a Duhului Sfânt. La fel ca Apostolii, toți Sfinții au fost întăriți și luminați de Duhul Sfânt, și aplicate poruncile Domnului și au slăvit pe Dumnezeu.

Vecernie în după-amiaza și dumnezeiasca Liturghie în dimineața a fost condus de participare de către Arhiepiscopul Aristarh de Constantina, ca Serviciile au fost oficiată de către Archimandrites Kallistos și Isidoros, Arabă vorbitoare de Preoți Nectarie și Haralambie, și pe Ierodiaconul Eulogios la cântarea Bizantină Corul Liderul H. Biserica Sfinții Constantin și Elena, Arhimandritul Eusevios și Călugăr Chariton. Serviciile au participat credincioșii Creștini din Ierusalim, Greci, Palestinieni și Ruși, printre altele.

După sfânta Liturghie, bun păstrător al Mănăstirii și de Panificație de Patriarhia Stareța Seraphima a găzduit o recepție pentru Episcopală anturajul și congregație.

Sursa: Patriarhia Ierusalimului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *