15 iulie 2020

Sărbătoarea de Sfântul Lazăr a fost sărbătorită în orașul Krusevac –

În Ajunul sârbă Sfântul Lazăr Zi, când Biserica “Lazarica” sărbătorește fondator și protector, Sfântul Mare Mucenic Prințul Lazăr, o Veghe solemnă a fost servit, după care sărbătoarea pâine a fost rupt cu ocazia slava corul de Saint Prințul Lazăr. De veghe, care a fost servit, prin Harul Său, Episcopul David de Krusevac și clerici din Eparhia de la Krusevac, au participat oameni credincioși și clerici din orașul Krusevac.

După cultului divin, condus de moaștele Sfântului cneaz Lazăr, crucea de procesiune a mers la piața centrală a orașului și Monumentul eroilor din Kosovo, în cazul în care un serviciu memorial a avut loc pentru Martirii de la Kosovo. Crucea de procesiune a procedat la cazarmă militară, în cazul în care ceremonia de stabilire a piatra de temelie pentru o nouă biserică a Sfântului cneaz Lazăr, care este, de asemenea, protector al cazarmă în Krusevac, a avut loc. Acest eveniment a participat și Primarul Jasmina Palurovic, Directorul BIA, Bratislav Gasic, Ministru al Muncii în Guvernul republicii Serbia, Zoran Djordjevic, precum și de numeroși membri ai Forțelor Armate sârbe.

Sărbătoarea Sfântului Lazăr Zi în Krusevac a fost îmbogățit prin dezvelirea monumentului Sfântului Despot Stefan cel Mare pe Kosturnica Pătrat, în timp ce catarg cu steagul sârb a fost amplasat pe dealul de Bagdala.

Praznicului Sfântului Lazăr Zi premiile au fost prezentate la cele mai importante organizații și persoane proeminente în clădirea Municipalității din orașul Krusevac în aceeași seară.

Sursa: Biserica Ortodoxă Sârbă

© Bisericii Ortodoxe Sârbe
© Bisericii Ortodoxe Sârbe
© Bisericii Ortodoxe Sârbe
© Bisericii Ortodoxe Sârbe
© Bisericii Ortodoxe Sârbe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *