5 august 2020

Rugăciune pentru fiecare credincios Ortodox este oxigen pentru sufletul lui sau a ei –

Arhiepiscopul Makarios din Australia a subliniat, în predica sa, rolul important pe care rugăciunea îl joacă în viața spirituală a fiecărui Creștin Ortodox, la Parohia Învierea lui Hristos, în Biserică a Maicii Myrtidiotissa și Saint Elessa în Kogarah, o suburbie din sudul Sydney.

Este reamintit faptul că Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi Venerabil Mucenic Elessa. În plus, în predica sa, Arhiepiscopul de Australia axat pe faptul că Venerabilul Martir Elessa a fost rodul persistente rugăciune de mama ei, Eugenia, în momentul în care ea nu putea avea copii. De aceea, atunci când rugăciunea ei a fost auzit, Eugenia insistat să-i dea fiica numele Elessa, pentru că Dumnezeu și-a arătat milă de ea și i-a dat tot ce a cerut. Arhiepiscopul a spus că ar trebui să aibă în vedere exemplul ei și a subliniat că rugăciunea în viața fiecărui Creștin Ortodox a fost de neprețuit.”

“Rugăciune pentru fiecare credincios Ortodox este oxigen pentru sufletul lui sau a ei”, a subliniat el. El a adăugat că nu a fost suficient pentru a merge duminica la biserică, aprinde o lumânare la domiciliu, fac acte de caritate sau doar să fie o persoană bună. “Rugăciunea este o parte integrantă din esența orthopraxis”, a spus el și a cerut credincioșilor să se roage în viața de zi cu zi.

În plus, Arhiepiscopul și-a amintit că rugăciunea ar trebui să fie considerate ca răbdarea e o virtute și că este greșit să fie dezamăgit, atunci când ne pierdem curajul și să nu te mai ruga când nu vom primi imediat răspunsul pe care îl așteptați de la Domnul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *