15 iulie 2020

Patriarhul Ierusalimului celebrează sfânta Liturghie pe Muntele Tabor –

Duminică, 29 iunie, în 2020, Patriarhul Teofil al Ierusalimului a oficiat sfânta Liturghie la Sfânta Mănăstire a Schimbării la față a Domnului pe Muntele Tabor, unde A citit următoarea Predică:

“Prin urmare, nimeni nu se gândea, spunând: Ce vom mânca? sau, Ce vom bea? sau, Mijloacele necesare am fi îmbrăcat? (Pentru că, după toate aceste lucruri Neamurile caute:) căci Tatăl vostru ceresc știe că aveți nevoie de toate aceste lucruri. Ci căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea lui, și toate aceste lucruri vi se vor adăuga vouă”(Mat. 6:31-33) spune Domnul.

Iubiți Frați în Hristos,

Nobilii Creștini

Predica în sinagogile din Galileea (Luca 4:44) și vindecă neputințele dintre mulțimile următoare și cerându-I să nu plece de la ei (Luca 4:42), Domnul nostru Iisus Hristos le-a zis: “eu trebuie să propovăduiască împărăția lui Dumnezeu și la alte cetăți; fiindcă pentru aceasta am trimis”(Luca 4:43). Aceste cuvinte ale Domnului sunt revelatoare, deoarece acestea denotă în toate claritate si precizie scopul de Providența Divină, și anume venirea lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în lume.

Inefabilă filantropia lui Dumnezeu nu putea să nu-și abandoneze creatură făcută după chipul și asemănarea sa, și se lasă omul în întunericul ignoranței și al păcatului. Prin urmare, El a trimis pe Singurul Lui Fiu făcut om, în scopul de a salva omul ca Sfântul Pavel predică la Creștini: “Să aveți în voi gândul acesta, care era și în Hristos Isus: el, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, a crezut că nu a apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu: Dar s-a făcut fără nici o reputație, și a luat asupra lui în chip de rob, și a fost făcut în asemănarea oamenilor: Și, fiind găsit la înfățișare ca un om, s-a smerit, și a devenit ascultător până la moarte, chiar moarte de cruce”(Fil. 2:5-8).

Și Hristos “s-a făcut ascultător până la moarte de cruce”, pentru că Sfântul Pavel predică: “Pentru aceasta [in Christ] este neprihănirea lui Dumnezeu descoperă din credință spre credință”(Romani 1:17). Și neprihănirea lui Dumnezeu este nimeni altul decât modul în care și poarta care intra în Împărăția Cerurilor, și anume viziune, sau mai degrabă să-și punctul de vedere al frumusetii absolute de slava lui Dumnezeu, la Care toate forțele Îngerești, împreună cu toți Sfinții plâng cu voce tare imn, sfânt, sfânt, Sfânt este Domnul C ‘ …osana în cerurile prea înalte.

Problema asta este de prioritate este sufletul omului, cum spune Domnul: “Pentru ce un om a profitat, dacă va câștiga lumea întreagă, dacă își pierde sufletul? sau ce va da un om în schimb pentru sufletul său?”(Mat. 16:26).”

Sursa: Patriarhia Ierusalimului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *