5 august 2020

Patriarhia ecumenică și-a exprimat condoleanțe pentru trecerea istoric Eusebio Leal Spengler –

Patriarhul ecumenic Bartolomeu și-a exprimat profunda durere de Biserica Mamă a Constantinopolului pentru a trece de Eusebio Leal Spengler, un proeminent Cubanez intelectual care a fost director de program de restaurare de Old Havana și a centrului istoric, care este un UNESCO World Heritage Site.

Cele mai memorabile Eusebio Leal, un asociat apropiat al Președintelui Fidel Castro Ruz, un distins istoric și iubitor de cultură Bizantină, a jucat un rol determinant în construcția Bisericii Sfântului Nicolae din orașul vechi din Havana.

El a avut, de asemenea, a vizitat Sfântul Centrul la Fanarul, la începutul anilor 2000, să-și exprime Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va de Președintele Castro și Guvernul Cubanez pentru a construi un stil Bizantin și Biserica Ortodoxă, și să-l ofere la Patriarhia Ecumenică.

Astfel, el a cooperat îndeaproape cu Mitropolitul Athenagoras din Mexic, care a fost responsabil pentru credincioșii Ortodocși, în Cuba, în timp ce el a fost întotdeauna interesat în multe probleme de Biserica Mama. În ianuarie 2004, într-o clădire istorică ceremonie, Președintele Castro a predat, într-o manieră simbolică, cheia de la Biserica de la Patriarhul Ecumenic, care a prezidat ceremonia de sfințire.

Mitropolitul Athenagoras din Mexic și-a exprimat condoleanțe în numele Patriarhului Ecumenic și Patriarhia Ecumenică de la Președinte, Guvern și familia a plecat, dar, de asemenea, pentru oamenii din Cuba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *