15 iulie 2020

Nu vom lăsa George moartea lui să fie în zadar –

În Elogiul său pentru cel decedat, Arhiepiscopul adresat cuvinte alinătoare pentru mama nefericita expatriat, “boala care A cauzat moartea lui nu a fost în George. Boala care a cauzat moartea lui este în societatea noastră, o societate care și-a pierdut capacitatea de empatie, de compasiune și de înțelegere”, a caracteristic a subliniat.

Eminența Sa Arhiepiscopul Elpidophoros
Elogiu pentru George Zapantis
29 iunie 2020
Sfânta Cruce Biserica Ortodoxă Greacă
Whitestone, New York

Iubita Athanasia, dragă și lipsit mama,
Familia și Prietenii lui George Zapantis,

Astăzi, am auzit strigătul de o mama, o mama pe nedrept lipsit de fiul ei, o mamă a cărei inimă este rupt în două, o mamă care a venit la Biserica Sfânta Cruce pe care Fiul Domnului a murit, să-și îngroape fiul. Să jelească fiul ei. Să-și plângă fiul.

Strigătul ei este strigătul Profetului, care răsună peste veacuri:
Οὐ πρὸς ὑμᾶς πάντες οἱ παραπορευόμενοι ὁδόν;
Ἐπιστρέψατε καὶ ἴδετε εἰἔστιν ἄλγος κατὰ τὸ ἄλγος μου,
ὃ ἐγενήθηφθέξαμενος ἐν ἐμοὶ.
Nu e nimic pentru tine, tot ce trece prin?
Priviți și vedeți dacă este vreo durere ca durerea mea, ca durerea,
care este făcut pentru mine.
Iubita Athanasia, vreau să știi că strigătul tău este auzit.

Auzit de Biserica ta.
Auzit de comunitatea ta.
Am auzit de Oameni, Omogeneia întreaga lume.

Ne-am adunat cu tine pentru a oferi acest miez de consolare, dar nimic pentru a aduce dreptate pentru George și a familiei tale.
Trebuie să căutăm dreptatea în afara de acest moment de doliu.
Trebuie să ne căutăm dreptatea la noastre de Dumnezeu drept.
Și trebuie să caute dreptatea prin adevărul la puterile care să fie.

Suntem în mijlocul acestei pandemii globale, și suntem în mijlocul nostru societății Americane, care a fost zguduit de un fel de abuz care ne aduce în jurul lui George sicriu astăzi. Și nu există nici o justiție în acest moment ca să ne rugăm pentru mila lui Dumnezeu asupra sufletului său, ca să ne rugăm pentru confortul pentru Athanasia, o mama lipsita de fiul ei.

Nu mai montare Ναός ar putea fi găsit pentru ritualurile funerare astăzi; pentru că aceasta este Biserica Sfintei cruci. Prin urmare, vom sta cu Panagia la Cruce, cruce de o moarte nedreaptă comise de Imperiul Roman. Și noi, de asemenea, sta cu o alta mama, iubitul nostru Athanasia, de cruce, de moartea nedreaptă a fiului ei, George.

Deci, ce putem face? Ce trebuie să facem?
În acest moment, oferim rugăciunile noastre, noastre de consolare, dragostea noastră pentru această familie jefuit de George lor.
Dar trebuie, de asemenea, constant noi înșine să aud lor profetice plângă.

Nu e nimic pentru noi, ca vom trece prin acest moment de durere?
Nu putem să-i ia în vedere plin lor tristețe, durere și durere?

Ne vom mulțumi cu mai puțin decât o contabilitate completă de justiție, acum, în acest moment, astfel încât acesta nu va veni la justiție fi refuzat?
Suntem o comunitate—cea mai mare certitudine, și nu cele mai influente. Dar suntem o familie de credincioși și o familie de Greci. Responsabilitatea noastră este de a lucra pentru dreptatea pe care George a fost refuzat.

Vocația noastră este de a sta în picioare pentru el, deoarece el a fost adus în jos, chiar și în apele puțin adânci de moarte, de ignoranță, de cruzime, de neîncredere și de incompetență.

Lasa-ne, dragii mei Creștini, nu deșert cruce care Athanasia standuri de astăzi, o cruce pe care ea va purta pentru tot restul vieții ei. Noi nu poate fi capabil de a ridica George înapoi la viață, dar putem ridica cauza lui și nu lăsa lui banner se încadrează până când “justiția se rostogolește în jos ca apa și neprihănirea ca un torent puternic.”

Putem susține cauza lui și de a susține familia în căutarea lor pentru domnia legii, pentru integritate, onestitate, și pentru un proces echitabil care George a fost refuzat, și că atât de mulți dintre concetățenii noștri au fost refuzate.

Boala care a cauzat moartea lui nu a fost în George. Boala care a cauzat moartea lui este în societatea noastră, o societate care și-a pierdut capacitatea de empatie, de compasiune și de înțelegere.

Dar, draga mea Athanasia, nu vom să-ți fie sfârșitul de povestea lui George. Nu vom lăsa George moartea lui – atât de crud și atât de foarte mult înainte de timpul său – nu vom permite ca moartea lui să fie în zadar.

Vom onora memoria lui prin căutarea noastră pentru dreptate.
Vom organiza numele lui pretioasa prin lupta noastră pentru justificarea sa.

Și vom organiza viața lui în inimile noastre, în mințile noastre, în sufletele noastre ca să ne luptăm lupta cea bună pentru a face lumea noastră o lume mai bună pentru toți oamenii.
În cazul în care dragostea învinge ura.
În cazul în care cunoașterea învinge prejudecățile.

Și în cazul în care înțelepciunea învinge teama.
Amintirea lui George Zapantis va fi veșnică, pentru că nu vom lăsa să moară, și a noastră a Tuturor-Dumnezeu Sfânt va ține pentru totdeauna în Mintea Divină, care deține toată creația în dragoste și pace.
Αἰωνία του ἡ μνήμη!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *