8 august 2020

Ne întristează la decizia de turci guvern pentru a schimba starea de Hagia Sophia –

Într-o declarație comună, președinții de Biserici Împreună în Anglia sunt mâhnit de decizia guvernului turc de a converti Hagia Sophia în moschee.

“Președinții de Biserici Împreună în Anglia, care reprezintă lățimea completă a tradițiilor Creștine în Anglia, sunt mâhnit de decizia Guvernului turc de a schimba statutul de Hagia Sophia din Constantinopol.

Pentru o lungă perioadă de timp, Hagia Sophia a fost un centru unic simbolizând o co-existență a oamenilor de credință. Este un Patrimoniului Mondial UNESCO Site-ului și, ca un loc unde istoria bogată din Constantinopol este spus vizual, poate fi un exemplu viu de toleranță religioasă și respect. Decizia de a modifica status quo-ul în acest fel este un puternic, simbolic schimba asta este jalnic și dureros pentru mulți oameni de credință din întreaga lume.”

Declarația a fost făcută de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, Cardinalul Arhiepiscop de Westminster, Vincent Nichols, Gratuit Biserici Moderator, Dr. Hugh Osgood, Arhiepiscop al Episcopiei Ortodoxe Copte din Londra, Arhiepiscopul Angaelos din Londra, care este CTE președinte pentru Bisericile Ortodoxe, iar capul a Răscumpărat Biserica Creștină a lui Dumnezeu BRITANIE și CTE Președinte Penticostal, Pastorul Moise Irukwu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *