8 august 2020

NCC, se plânge turc decizia de a converti Hagia Sophia în moschee, își amintește Genocid de la Srebrenica –

NCC se alătură Bisericilor Ortodoxe din întreaga lume, Vaticanul, Consiliul Mondial al Bisericilor, Orientul Mijlociu Consiliului de Biserici, și oamenii de bună credință de pretutindeni în deplângând această turnură a evenimentelor. NCC, de asemenea, se alătură Societății Islamice din America de Nord, unul dintre cei Musulman-Crestin parteneri de dialog, în care condamnă acțiunea ca o amenințare la nivel mondial Musulman-Crestin relațiilor că ambele comunități s-au dezvoltat în ultimele decenii în SUA și în întreaga lume.

Hagia Sophia, construit în secolul 6 AD, și centrul de lume Creștinismul de aproape 1.000 de ani, a rămas un simbol al Creștinismului după Otoman, cucerirea Constantinopolului (1453) pentru următorii 500 de ani, și asta chiar dacă a fost folosit ca o moschee în acea perioadă. O Bizantin întreb în termeni de arhitectură și artă, în 1934, guvernul turc, de acum seculare, transformată în clădire de la un muzeu sa reflecte comună civilizației moștenire. Noi, prin urmare, a-i cere Președintelui Erdogan de a inversa decizia lui.

În timp ce deplângem această decizie, ea nu este pierdut pe NCC că această acțiune coincide în același week-end, 11-13 iulie, cu comemorarea a 25 de ani de la Genocidul comis împotriva Musulmanilor din Bosnia. Ce s-a întâmplat la Srebrenica în 1995, când unii dintre credincioși au fost, de asemenea, compromisă de liderii politici, prin fervoare naționalistă de a comite una dintre cele mai oribile atrocități ale secolului 20, este pentru totdeauna imprimate pe constiinta Crestina.

Luate împreună, aceste două evenimente reamintim istoric tensiuni între popoare, tensiuni care sunt depășite doar prin dialog. Este rugăciunea noastră este că vindecarea memoriei are loc, și că astfel de tensiuni nu mai sunt inflamate prin politică, naționalistă – și fără sens – acțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *