5 august 2020

Memorie de Venerabilul Fotou Cipriot (Photini Cipriot), făcătorul de Minuni –

Astăzi Biserica comemorează de relicve de la Ierusalim la Constantinopol de întâiul mucenic și Arhidiacon Ștefan, care a avut loc în jurul anului 428. El a fost unul dintre cei șapte diaconi, numiți de către Apostoli pentru a distribui alimente și ajutor de caritate pentru cei mai săraci membri ai comunității în biserica timpurie. Cei diaconi, a trebuit să se pregătească Agape sărbătoare, care a fost o masă comună comună printre Creștini, inclusiv sacramentală de acțiune de peste pâine și vin.

De asemenea, sărbătorim amintirea Sfântului Photinos Episcopul de Kythrea, care este listat printre Cipriot de Ierarhi care a participat la sinod Ecumenic și unul dintre cei cinci Ierarhi din Kythrea. Din soborul de Martir nichifor Focas, Sfântul Justinian cel Mare, Binecuvântat Vasile din Moscova, nebun pentru Hristos și Sfântul Photini Cipriot este pomenit pe data de 17 Mai.

Saint Photini Cipriot este cunoscut în întreaga insula Cipru ca Saint Photou făcătorul de Minuni. Ea a fost născut de pios părinții în Dipkarpaz. De la o vârstă fragedă, ea se distinge prin bunătate și virtute.

Ea a practicat într-o peșteră în Karpasia, în cazul în care mulți oameni au vizitat-o pentru consolare și de orientare. Prin harul Duhului Sfânt, ea a făcut multe miracole de vindecare în timp ce ea era încă în viață.

O relicvă sacră, care a fost găsit într-o peșteră în secolul al 18-lea AD cu sculptată inscripția “Photini, Fecioară, Mireasa lui Hristos,” încă mai oferă vindecarea celor bolnavi. Schitul ei încă mai există în turcă-au ocupat satul Agios lui Andronic în Karpasia.

Se reamintește faptul că, în martie, de Sărbătoarea adormirii maicii domnului, după-amiaza sunt servite de către Biserica Mica si Mare Canon Apostolic în sfânta Liturghie.

Astăzi, cea de-a 43 serviciu memorial de regretatul Arhiepiscop de Cipru Makarios al III-lea și primul președinte al Republicii Cipru, care a decedat pe data de 3 August 1977, are loc în bisericile din Cipru.

Sursa: Biserica din Cipru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *