5 august 2020

Memorie de treisprezece călugări de la Kantara Manastire din Cipru –

De către Episcopul Grigorie de Mesaoria

Sfânta noastră Biserică astăzi onorează memoria Hieromartyr Patrick, Episcop de Prusa, Asia Centrală, care a martirizat în timpul Împăratului Dioclețian.

În special, Biserica din Cipru astăzi onorează memoria de treisprezece călugări de la Mănăstirea Panagia Kantariotissa, sau Doamna Noastră din Kantara, care a martirizat în anul 1231 AD. în timpul perioadei de ocupație din Cipru de către Frank Latinii.

Cei 13 călugări, John, care a fost, de asemenea, stareț, Conon, Ieremia, Mark, Teoctist, Cyril, Barnaba, Maximus, Joseph, Theognostus, Germanus, Gennadius și lui gherasim au fost distinși pentru incomparabil viața monahală și practica lor constantă de a dobândi virtuțile care decora autentic om. În același timp, echipat cu cadouri de viață virtuoasă, au rezistat puternic înșelătoare încercări de Liturgice Latinizare a Ciprioții Ortodocși cu Biserica latină. Au condamnat public folosirea pâinii nedospite la Euharistie, o practică pe care Latinii încercat să introducă în Cipru, așa cum au făcut în alte comunități Creștine, ceva ce încă se întâmplă astăzi, folosind metoda de Unia, și anume, metoda de Trojan Horse Bizantin Catolici printre pur Creștin Ortodox populații.

Pentru rezistența lor și conservarea Ortodox Doctrină și Tradiție, treisprezece călugări din Kantara au fost arestați și duși la închisoare, unde au rămas timp de trei ani și în cazul în care călugărul Theognostus, una dintre cele treisprezece călugări, a murit.

După tortură îngrozitoare, ei s-au legat în spatele cailor, târât de-a lungul albiei de pe râul Pedieos și în cele din urmă aruncat în foc, pentru că ei au rămas credincioși lui Iisus cel înviat Hristos și pentru Sfânta noastră Biserică Ortodoxă.

Martirii de la Pentadaktylos munte (Kyrenia Munte), și în special al Kantara de vârf, sunt o bijuterie pentru istorie ecleziastică și o mândrie pentru Biserica ortodoxă din Cipru. Loc de ascetism rămâne tăcut și sub ocupație turcească, de așteptare pentru o oră de Înviere și libertate. Datorăm foarte mult de conservare a noastră bisericească Ortodoxă de Tradiție pentru ei și pentru toate maryrs de Credință.

Astăzi, Panagia Kantariotissa pe Pentadaktylos și Biserica din cei 13 Călugări din Kantara, lângă Râul Pedieos, locul martiriului lor, în parohia Ayioi Omoloyites (Sfinți Mărturisitori) din Nicosia, sărbători.

Sursa: Biserica din Cipru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *