15 iulie 2020

Filaret este de gând să solicite un nou Tomos de Autocefalie pentru Biserica ucraineană –

De Kostas Onisenko

Comportamentul de fostul șef al Patriarhiei Kievului, Filaret, cauzează probleme în nou format Autocephalus Bisericii din Ucraina.

Într-un interviu publicat astăzi pe bine-cunoscut site-ul ucrainean Apostrof, Filaret a spus că va face apel la Patriarhul Ecumenic a solicita un nou Tomos de Autocefalie, deoarece cel existent-potrivit Onorific de Patriarh al Bisericii ucrainene – creează dependența de Patriarhia Ecumenică.

Ierarh, deși a fost de acord la început să anuleze așa-numita Patriarhiei Kievului și a fi în favoarea primirii Tomos de Autocefalie, s-a răzgândit ulterior și a început acțiunea subversivă împotriva nou format Biserică, în principal, cu declarații în mass-Media, chiar și în cele rusești.

În interviu de astăzi, Filaret afirmă că vrea să ceară o altă Tomos de Autocefalie, cu care-după cum spune el – un ucraineană Patriarhia va fi stabilită în loc de o Eparhie. El subliniază că, în forma actuală, Biserica din Ucraina nu au parohii în alte ucrainean locuite de țări, și nici nu se poate sfinți Sfântul Mir pe cont propriu.

Primele reacții ale publicului ucrainean la interviu sunt în principal acuzator cu privire la rolul pe care Filaret a ales să joace, cu toate acestea, mai multe mass-media, și în special cele care sunt indirect aproape de Moscova, reproduc declarațiile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *