8 august 2020

Emmanuel a fost hirotonit Episcop de Christoupolis –

Pe 11 iulie, Emmanuel Sfiatkos a fost hirotonit Episcop de Christoupolis, Asistent Episcop, Mitropolit al Germaniei, la recomandarea Mitropolit Augustinos de Germania și propunerea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu la Sfântul Sinod în Chambésy, pe 23 iunie.

Mitropolit Augustinos din Germania a oficiat sfânta Liturghie la Biserica Adormirea maicii domnului, a Mântuitorului în Berlin, de care noul Episcop a servit ca șef de mulți ani, însoțit de un Asistent trei Episcopi, Vasileios de Aristi, Evmenios de Lefka, și Vartholomaios de Arianz.

Mai mulți preoți de la mitropolia Germaniei, precum și alte eparhii Ortodoxe în Germania, au fost, rugându-participarea în altar, care nu aveau voie să concelebrate la Liturghie din cauza COVID-19 măsuri restrictive.

Ambasadorul Greciei în Berlin, Theodoros Daskarolis, a participat la sfânta Liturghie. Arhiepiscopia Romano-Catolică de la Berlin a trimis Episcopul Matthias Heinrich, Biserica Evanghelică trimis Adjunct Episcopul Pröpstin Christine-Maria Bammer, și Arhiepiscopul de Biserica Etiopiana în Germania, Dionysos, a fost de asemenea prezent. Autoritățile locale au fost reprezentate de fostul Primar al Steglitz-Zehlendorf Norbert Kopp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *