5 august 2020

Dacă nu putem fi tăcut, la fel ca născătoare de Dumnezeu, să ne spunem lucruri pozitive –

La Archieratical Serviciu de Vecernie a fost celebrată în mod solemn pe după-amiază de sâmbătă, 1 August, de Sărbătoarea Descoperirea unor Relicve ale Sfântului întâiul mucenic și Arhidiacon Stephanos, la Biserica Saint Stephanos în Hurlstone Park, Sydney.

Arhiepiscopul Makarios din Australia a adresat pios adunare și i-a vorbit Sfântului, care a fost primul care să-și verse sângele pentru binele Ortodoxiei. În predica sa, Arhiepiscopul axat pe Fecioara Maria, ca să ne intră astăzi perioada de Praznicul Adormirii maicii Domnului, când credincioșii se pregătesc spiritual pentru a o onora.

Arhiepiscopul a subliniat faptul că maica Domnului a fost onorat peste tot în lume mai mult decât orice altă persoană de sex feminin, în timp ce ea a fost cea mai importantă persoană de sex feminin în Creștinism, în general, precum și în Biserica Ortodoxă.

“Pe născătoarea de Dumnezeu a fost lăudat pentru smerenia ei, dar, de asemenea, pentru ceva de care nu suntem conștienți. Eu vorbesc despre tăcerea ei”, a subliniat el. “Ea știa că tăcerea este mai valoros decât cuvintele. Ea știa că Dumnezeu ne-a dat darul de a fi capabil de a rosti cuvintele, și, prin urmare, nimeni nu ar trebui să-l priveze de oricine. Dar problema este atunci când vom rosti cuvinte otrăvitoare”, a spus el.

În cele din urmă, el a îndemnat pe credincioși să facă următoarele: “Dacă nu putem fi tăcut, la fel ca născătoare de Dumnezeu, să ne spunem lucruri pozitive, să ne spună fel și cuvinte frumoase pentru fiecare alte. Să ne îndulcim de oameni cu cuvinte dulci.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *