15 iulie 2020

Consiliul științific a avut loc la Tbilisi Academia Teologică și Seminarul teologic – Ortodox Ori

Pe data de 26 iunie 2020, Consiliul Științific a avut loc la Tbilisi Academia Teologică și Seminarul. Ședința a fost prezidată de către Rectorul instituției de învățământ, Protopresbyter Giorgi Zviadadze, Profesor universitar, Doctor în Teologie și Filologie. Rectorul a mulțumit membrilor consiliului pentru ce s-au adunat pentru sesiune și a vorbit despre profesionalismul înalt și spiritualitate, care ar trebui să caracterizeze toți angajații din Tbilisi Academia Teologică și Seminarul. Protopresbyter Giorgi Zviadadze remarcat faptul că Tbilisi Academia Teologică și Seminarul ar trebui să fie un exemplu de disciplina, de conștientizare, aspirația spre cunoaștere, cu smerenie, cu diligență și alte virtuțile Creștine.

În discursul său introductiv, Protopresbyter Giorgi Zviadadze, de asemenea, abordat problema de instruire la distanță, care este efectuată cu succes la Tbilisi Academia Teologică și Seminarul. În ciuda trecerea la acest tip de predare, cursurile au fost livrate pe parcursul semestrului pe scară largă, fără nici o omisiune.

Consiliul a discutat despre activitatea științifică, care departamentele de TTAS sunt implicate în prezent în. Protopresbyter Giorgi Zviadadze remarcat faptul că profundă munca de cercetare ar trebui să fie efectuate la această școală și manuale ar trebui să fie publicate, care va contribui în mare măsură la creșterea profesională a studenților de profil.

Podeaua a fost, de asemenea, luate de către ceilalți membri ai Consiliului. Discursurile au fost susținute de următorii colegi: Arhidiacon Demetre (Davitashvili), Șef al Departamentului de Liturghie și Teologie Pastorală, Doctor în Teologie, Profesor; Profesor Edisher Chelidze, Doctor în Teologie și Filologie (Șef al Departamentului de Patristică și Dogmatica); Protopopul Maxime Chanturia, Profesor universitar, Doctor în Teologie, Profesor, (Șeful Catedrei de Istoria Bisericii și Ascetism); Profesor Sergo Vardosanidze, Doctor în Istorie și Teologie, (Șef al Departamentului de Istorie din Georgia); Lela Khachidze, Doctor în Filologie, (Șef al Departamentului de Limba georgiană și Literatură); Yuri Mosidze, Doctorat (Șef al Departamentului de Limbi Străine) și altele. Vorbitori a prezentat membrilor consiliului rezultatelor științifice în curs de desfășurare activitatea de la departamente, o listă de literatura de specialitate publicată și planuri de viitor.

În ceea ce privește literatura de specialitate publicată, departamentele de Patristica si Dogmatica, că de Istoria Bisericii și de Ascetism și de Istorie a Bisericii din Georgia merită să fie marcate. Numeroase științifice și cărți teologice au fost publicate aici, care este rezultatul unor ample lucrări științifice în prezent face la aceste departamente.

La sesiune, programul de examenele de admitere din 2020-2021 an universitar pentru facultățile individuale a fost aprobat. Acesta va fi postat pe site-ul oficial al TTAS și pe Facebook, cât mai curând posibil.

Sursa: Tbilisi Academia Teologică și Seminarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *