5 august 2020

Am învățat multe lucruri de la călugării de pe Muntele Athos –

La ieșire NE-Consul Gregory (Greg) Pfleger, care pleacă de la Salonic pentru a merge înapoi la Washington “, după doi ani minunați”, după cum a spus el în interviu de rămas bun cu ANA-MPA, “vede” o “uimitoare viitor” pentru Salonic și mai larg nordul Greciei.

Diplomatul American a spus că cei doi ani de ședere în Grecia – în special în Salonic – a fost extrem de instructiv experiență pentru el în termeni de religie, în cel mai larg sens al cuvântului. “Am vizitat Muntele Athos de mai multe ori și mă va vizita o dată pentru a învăța lucruri noi de la călugări”, a spus el.

Experiența sa în Tracia a fost, de asemenea, instructiv, deoarece, în timpul vizitei sale recente în regiunea de Xanthi, a avut ocazia de a vorbi cu ambele Mitropolitul Panteleimon și Muftiu al Xanthi Bilal Kara Halil. “După câteva discuții am avut, am fost încântat să afle că nimic nu s-a schimbat, în ciuda tensiunilor internaționale”, a spus el. “Modul în care fiecare trăiește o comunitate, coexistă și se sprijină reciproc nu s-a schimbat și nu se va schimba. Cred că este extrem de promițătoare.”

“Avem relații excelente cu comunitatea Musulmană, atât aici (în Salonic) și în Atena. Suntem în mod constant de-a încurajat prin munca lor, munca de guvernul grec, și poporul grec, care promova coexistența pașnică în țară”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *