8 august 2020

Am adus Hagia Sophia înapoi la rădăcinile sale – ceea Ce face Ministrul grec de Externe spune –

Turcia va proteja patrimoniul cultural al Hagia Sophia “, aducându-l înapoi la rădăcinile sale,” ca strămoșii săi, a declarat Președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

“In timp ce noi ne va face Hagia Sophia compatibil cu fundație din nou, vom păstra patrimoniul cultural cum au făcut și strămoșii noștri”, a declarat Erdogan, după o reuniune a cabinetului la prezidențiale complexe.

“Ne-am intors Hagia Sophia într-un muzeu (în 1934), cu o decizie greșită și ne-am transforma într-o moschee din nou”, a adăugat președintele turc.

“Suntem anularea greșeală care a fost făcută în 1934,”, a spus Recep Tayyip Erdogan.

“Se subînțelege că ne va proteja patrimoniul cultural de Hagia Sophia, nu există nici o îndoială despre asta… Am ajuns la această decizie la Hagia Sophia, bazate pe libertatea și drepturile națiunii noastre. “Suntem incantati de conversie dintr-un muzeu într-o moschee, deoarece va servi lume, în funcție de scopul creației sale,” a spus el, dar a continuat să facă unele mai provocatoare afirmații.

“Hagia Sophia a fost transformată într-o moschee dintr-un muzeu, nu la o biserica… Când ne-am “primit” Hagia Sophia, a fost un accident și apoi a devenit capodopera noastră. “Cucerirea de la Istanbul nu poate fi o rușine pentru oricine de pe acest pământ.”

De asemenea, el a susținut că există patru până la cinci ori mai multe locuri de cult în Turcia pentru non-Musulmani decât Europa are pentru Musulmani.

“Există o medie de un loc de cult pentru fiecare 460 non-Musulmani, în timp ce în Europa există o medie de un loc de cult pentru fiecare 2.000 de Musulmani”, a spus el.

Ministrul grec de Externe: Am cerut UE să elaboreze o listă de sancțiuni grele pe Turcia

În timpul reuniunii Consiliului Afaceri Externe, Grecia a cerut o listă de sancțiuni specifice în Turcia, Ministrul grec de Externe, Nikos Dendias, a declarat într-un interviu la Star TV. “Pentru a fi precis, sancțiuni grele, care va crea o mare problemă în economia turcă. Trebuie să întocmească această listă, în scopul de a fi gata. Și Turcia să știu unde se duce, dar să nu ne lasă nici o îndoială despre intențiile noastre, ca Europeni. Teritoriul grec, de asemenea, se întâmplă să fie Europeană. Și UE trebuie să-și apere propriul teritoriu”, a explicat el.

Nikos Dendias, de asemenea, a salutat poziția miniștrilor de externe ai UE la ședința de ieri a Consiliului Afaceri Externe privind decizia Turciei de a transforma Hagia Sophia în moschee. “În numele UE, în mod clar, la cererea noastră, deoarece nu a fost inclus în primul proiect al comunicatului, Consiliul a condamnat această mișcare și a cerut ca decizia să fie revocat,” a spus el, adăugând că UNESCO ar trebui să ia orice inițiativă în această problemă.

El a descris Turcia afirmațiile lui cu privire la problema ca comice și a subliniat că Grecia în Tracia are în jur de 260 de moschei pentru o populație de aproximativ 150.000 de, poate mai puțin. “Este, cred, cel mai mare pe cap de locuitor numărul de moschei de pe planetă. Grecia este un Stat Membru al UE, care în mod natural respectă drepturile omului. Turcia este ultima țară care să ne învețe o lecție de respect pentru drepturile omului”, a adăugat el.

Greacă, turcă, germană oficialii ține reuniunii informale de la Berlin

Greacă, turcă și germană oficiali a avut loc o întâlnire informală la Berlin, marți, surse guvernamentale au anunțat marți seara.

Germania, potrivit surselor, a invitat Președintele turc Erdogan consilierul lui Ibrahim Kalin, la o întâlnire cu Cancelarul Angela Merkel a politicii externe consilier Jan Hecker și Eleni Sourani, expert Afaceri Europene la Maxim Mansion.

Guvernul grec surse au declarat că rezultatele de luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe confirmă că greacă poziții sunt acceptate și că partea turcă este chemat să de-escaladeze acțiuni provocatoare.

“În orice caz, canalele de comunicare trebuie să rămână deschisă, mai ales în vremuri de criză,” aceleași surse remarcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *