5 august 2020

86 de ani, rana s-a vindecat după conversie de Hagia Sophia în moschee –

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a referit la conversie de Hagia Sophia în moschee și la prima rugăciune Musulmană a avut loc începând cu 1934.

Potrivit Anadolu agenția de știri, președintele turc a vorbit de 86 de ani, rana care a fost în cele din urmă s-a vindecat și a subliniat că sentimentul religios a fost în creștere chiar mai mult. “Faptul că Hagia Sophia redeschis ca o moschee și un loc de cult, pe 24 iulie, a vindecat-o de 86 de ani, rană în inima națiunii noastre”, a spus el.

Profanare de interior de Hagia Sophia este scandalos

În același timp, fotografii de profanare de interior de Hagia Sophia au fost văzute de toată lumea de pe tot globul.

Mai mult decât atât, există o fotografie care prezintă un “credincios” dându-se într-o poziție relaxată și de a lua o selfie pe jos de monument emblematic, în cazul în care prima rugăciune pentru Sărbătoarea Musulmană Eid al-Adha, a avut loc după 86 de ani. El nu a respectat istoricitatea de locul și oamenii din jurul lui nu părea să reacționeze cu atitudinea lui, fie.

© tovima.gr

Ca și raportate de către MEGA TV, Președintele turc acordă o importanță deosebită pentru conversie de Hagia Sophia în moschee. Acest lucru se reflectă și în faptul că rugăciunea de Eid al-Adha, a fost realizată din nou de către Șeful Direcției de culte, Ali Erbas. Turc Marele imam folosit extrem de simbolism și a vorbit de o “mare cucerire”. Imaginea de Ali Erbas ascendentă minbar pentru prima dată și care deține un Otoman sabia ne-a reamintit momentele de barbarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *